Inspirati de calatoriile lor, designerii au folosit in sezonul primavara/vara 2016 modele indigene intalnite din Tarile Arabe si pana in Africa, pentru a da un aer optimist colectiilor lor si un safari style.

ECCO Africa Trend SS16

Una dintre cele mai in voga tendinte vizuale ale sezonului primavara/vara 2016 a fost cultura internationala, un amestec de imprimeuri indigene si maiestrie artizanala. Din savana africana pana pe strazile oraselor europene, aventurierii contemporani vin imbracati in stilul safari exotic. Tendinta de Slick Safari este despre modernizarea stilurilor clasice, cu un nou rafinament, in timp ce Safari Playdate ia o intorsatura mai indrazneata si mai jucausa, cu desene sau imprimeuri animaliere vibrante. Starea de spirit Slick Safari inseamna accesorii elegante, care sunt create din materiale exotice cu un finisaj rafinat. Imprimeul de sarpe apare atat la genti cat si la sandale, iar pielea de culoarea ciocolatei o gasim la intreaga gama de accesorii ale sezonului. Espadrilele din panza se asorteaza perfect cu gentile stil sac, si impreuna compun o tinuta  cu straluciri de aur.ecco-africa_cr

De asemenea, accesoriile Playdate Safari pun o amprenta tinereasca asupra colectiilor pentru primavara/vara 2016. Botinele pana la glezna, de culoarea nisipului, se asorteaza perfect cu gentile din panza de culoarea marmurei albe, oferind o imagine de era post-atomica, în care locuitorii, descendenți ai popoarelor africane, traiesc intr-o realitate avansata tehnologic.

Colectia ECCO a sezonului primavara/vara 2016 combina amintiri vagi ale traditiilor stravechi africane cu tehnologii ale timpului prezent, combina materiale futuriste, cum ar fi  canvas cu insertie din piele, cu accesorii metalice cu aspect antic, cum ar fi alama, in culori si imprimeuri tipic africane.  Un mixt super-cool si extrem de interesant!