ECCO sustine 10 actori talentati din teatrele din Romania care vor fi prezentati publicului, presei si profesionistilor din industria filmului la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), in cadrul programului „10 pentru FILM”.

ECCO-TIFF_980X80

Editia 2016 a Transilvania International Film Festival va avea loc la Cluj intre 27 mai- 5 iunie.
De-a lungul ultimele 4 editii Tiff, 40 de actori de varste diferite ce s-au afirmat pe scenele teatrelor din toate colturile tarii, au avut sansa sa fie promovati si remarcati in programul 10 Pentru Film.
Anul acesta, cei zece actori sunt:

alina_petrica__0Alina Petrică – Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, Teatrelli, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Godot Café-Teatru, În Culise

andi_gherghe__0Andi Gherghe – actor independent

Catalina-Balalau_2Cătălina Bălălău – Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț 

cezar_grumazescu_

Cezar Grumăzescu – Teatrul Excelsior din București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Comedie

 

ciprian_scurtea_

Ciprian Scurtea – Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

cristi_rigmanCristian Rigman – Teatrul Național din Cluj Napoca

ioana-florentina_manciu__0Ioana-Florentina Manciu – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

nicholas_catianis_Nicholas Cațianis – Teatrul Odeon, ArCuB, Teatrul Excelsior din București, Teatrul Național I.L.Caragiale

richard_balint_Richard Balint – Teatrul Regina Maria din Oradea

sanziana_tarta__0Sânziana Tarță – Teatrul Național din Cluj-Napoca

Incepand cu 2 Iunie si pana in 4 Iunie, in cadrul sectiunii “Zilele Filmului Romanesc”, cei 10 actori vor participa la workshop-uri, premiere de film, dezbateri si avea sansa de a cunoaste regizori si producatori, atat romani cat si straini, directori de casting si agentii de profil.

Tiff 2016 vine cu locatii noi, inedite, dar si un concept nou de Culinary Cinema.

GASTRONIMIC

  • Malul Somesului va gazdui “Somes Open Air Cinema”, un nou spatiu destinat proiectiilor in aer liber. Locatia exacta este in Parcul „La Butuci”, Bd. 1 decembrie 1918, nr. 33, în spatele Cotton Club. Pe toata perioada festivalului, in fiecare seara incepand cu ora 22:00 aici se va rula cate un film iar intrarea este libera.
  • Un eveniment inedit …intr-o locatie si mai inedita, Biserica “Sfanta Treime” (Str. Universității, nr. 5).Pe 30 mai, de la ora 20:30, capodopera lui Carl Th Dreyer, Patimile Ioanei dÁrc (1928), va fi acompaniata la orga bisericii de Touve R. Ratovondrahety, pianist apreciat de la opera din Paris.
  • Culinary cinema, este un nou concept de eveniment la Tiff anul acesta. Gandit in jurul unui film dedicat unui chef de geniu, celebrul Rene Redzepi si a restaurantului sau din Copenhaga, cineastii vor avea sansa sa urmareasca proiectia Noma, My Perfect Storm (r. Pierre Deschamps), la Cercul Militar, marti 31 Mai, de la ora 18:30. Bucataria inspirata de natura, sezoanele si cultura daneza, cat si folosirea exclusiva a incredientelor locale, crescute de o retea restransa de agricultori locali, i-a adus lui Noma, tituli de cel mai bun restaurant din lume in 2010, 2011, 2012 si 2014.
    Evenimentul se va termina cu o petrecere gastronomica pe care nu trebuie sa o ratati.
  • O noua locatie de bifat pe harta Tiff va fi Castelul de la Gilau, unde de Ziua Maghiara se vor organiza doua concerte in deschidere, iar Miercuri, 1 Iunie, incepand cu ora 19:00 va rula filmul Fever at Dawn (r. Péter Gárdos).

Intre concerte, retrospective, evenimente si petreceri s-ar putea sa va fie greu sa ajungeti la toate, asa ca va invitam sa consultati intregul program pe site-ul official Tiff.
Va incurajam sa incercati totusi sa vedeti cat mai multe, enjoy!