Şi în această toamnă, ECCO vrea să facă diferenţa şi alături de Fundaţia Principesa Margareta a României va desfăşura în perioada 22 august – 16 septembrie 2018 campania “Back to school 2018”.  In cadrul acestei campanii se vor colecta şi distribui rechizite şcolare pentru a ajuta ca aceşti copii să nu abandoneze şcoala şi să ducă la bun sfârşit anul şcolar 2018/2019.

campanie doneaza rechizite_ecco

Back to school 2018

În România, unul din cinci copii abandonează şcoala din cauza sărăciei şi a condiţiilor precare de trai. Fără educaţie ei nu au nici o şansă la o viaţă mai bună.  18,5% din populaţia ţării noastre cu vârsta preşcolară şi şcolară nu face parte din sistemul naţional de educaţie. Statistic, 1,5% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial renunţă la şcoală. Totodata 7,9% dintre persoanele înscrise în instituţiile postliceale părăsesc sistemul educaţional.

În toate ţările unde îşi desfăşoară activitatea, ECCO se implică activ în comunităţile din care face parte. În România, brandul are o tradiţie de peste patru ani în colaborarea cu diverse organizaţii în campanii sociale. Pentru ECCO, colaborarea cu Fundaţia Principesa Margareta a României reprezintă o ocazie excelentă de a explora una dintre valorile de bază ale brandului – grija pentru copiii care au un start anevoios în viaţă.

Campanie ECCO_back to school

Back to school 2018

În plus, ECCO îi va răsplăti pe toţi cei care vor dona rechizite cu o reducere de 20% la încălţămintea pentru copii. Pentru a beneficia de această promoţie se acceptă donaţii în rechizite şcolare utile copiilor de tipul creioane, carioci, acuarele, caiete. Se acceptă şi penarul sau ghiozdanul folosit, dar curat şi îngrijit.

Rechizitele adunate vor fi distribuite de către Fundaţia Principesa Margareta a României. Beneficiarii programului a fost Fondul Special pentru Copii defavorizaţi cu rezultate bune la şcoală. Anul trecut rechizitele donate au ajuns la 97 de copii. Rechizitele au ajuns in centrele din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Neamţ, Teleorman, Bistriţa, Dâmboviţa şi Bacău.

Anul acesta ne propunem să ajungem la peste 600 de copii proveniţi din centre de tip after school. Localitatile din Bucureşti, Ilfov, Ialomita, Constanta, Călăraşi, Giurgiu, Neamţ, Teleorman, Bistriţa, Maramures, Alba, Salaj, Bihor, Dâmboviţa şi Arges.

Cu o simplă donaţie de rechizite putem cu toţii ajuta copiii aflaţi în contexte sociale precare. Aceşti copii provin din familii cu venituri reduse, lăsaţi în îngrijirea rudelor, cu părinţi bolnavi sau din familii care au în îngrijire mulţi copii sau persoane cu handicap sever, din familii monoparentale, neglijaţi sau cu stare de sănătate în risc de a se deteriora. Donand rechizite veti primi în schimb multe zâmbete şi voie bună din partea copiilor. Vor fi bucuroşi că pot păşi plini de speranţă în noul an şcolar.

 

Donează pentru şansa lor la educaţie!

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai. De-a lungul celor 28 de ani de activitate, Fundaţia a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României. Fundaţia Principesa Margareta a României este astăzi o organizaţie neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile, bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.fpmr.ro