TERMENI LEGALI - WWW.ECCO-SHOES.RO

Termeni legali ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL detine si administreaza la adresa http://www.ecco-shoes.ro pe scurt ("Site-ul") un web-site prin intermediul caruia sunt prezentate informatii despre serviciile si produsele furnizate de catre Societate, precum si o serie de informatii diverse avand drept scop promovarea Societatii, a serviciilor si produselor sale sau in scopul indeplinirii unor dispozitii legale.

Utilizarea Site-ului implica acceptarea neconditionata a termenilor si conditiilor mai jos aratate. Serviciile furnizate prin intermediul Site-ului se adreseaza persoanelor peste 18 ani sau minorilor cu varsta intre 14-18 ani care au acordul parintilor pentru vizitarea Site-ului. Site-ul este administrat in exclusivitate de catre ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL. Pentru utilizarea Site-ului este necesar sa cititi si sa acceptati aceste conditii si termeni in totalitate. Vizitarea in continuare a Site-ului presupune ca sunteti de acord cu aceste conditii si termeni.

ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL isi rezerva dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adauga si/sau retrage in parte sau in intregime Conditiile, Termenii sau Preturile produselor. Utilizatorul confirma ca a citit si acceptat aceste Conditii si Termeni in totalitate. In cazul in care nu acceptati Conditiile si Termenii prezentate, va rugam sa nu mai utilizati acest site.

Intregul continut al acestui site (imagini, texte, grafica, simboluri, marci comerciale, logo-uri) elemente de grafica web, scripturi, programe si baze de date) este proprietatea exclusiva a ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea oricaror elemente enumerate mai sus fara obtinerea unui acord prealabil de la detinatorii de drept se pedepseste conform legilor in vigoare. Continutul site-ului http://www.ecco-shoes.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis in orice forma, incluzand forma electronica fara permisiunea scrisa anticipata a reprezentantilor ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL.

RECLAMATII SI CONCILIERE

In cazul in care aveti probleme legate de o comanda, probleme ce nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna cu Aura Mihaltan, aumi@ecco.com .

In cazul in care personalul de vanzari nu a reusit sa va rezolve problema in termeni amiabili, pentru o conciliere interna, va rugam sa luati legatura cu Adriana Filip, Online Manager, www.ecco-shoes.ro, adfi@ecco.com si veti primi un raspuns in maxim 72 de ore.

RESPONSABILITATEA ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL

ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL nu este in nici un fel raspunzator pentru pierderile (directe sau indirecte), pierderea unor ocazii sau oportunitati de afaceri sau pentru beneficiile nerealizate, de catre Utilizator sau de catre tertii cu care Utilizatorul se afla in orice raporturi juridice, ca urmare a nefunctionarii sau a functionarii necorespunzatoare a Site-ului sau a site-urilor aflate in legatura cu acesta. Legaturile respective reprezinta o facilitate acordata Utilizatorilor, ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL neavand un control asupra functionalitatii site-urilor respective, asupra continutului, serviciilor si produselor prezentate in acele site-uri.

De asemenea, ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL nu poate fi raspunzatoare pentru orice actiune desfasurata de catre utilizatori in baza informatiilor publicate pe Site. Informatiile si materialele sunt publicate pe Site exclusiv in scop informativ si nu reprezinta o oferta ferma de a contracta, negenerand in sarcina ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL nicio obligatie contractuala.

Utilizatorii Site-ului care solicita informatii despre campanii sau alte informatii legte de reduceri sau produse (material,culoare, latime, lungime, pret etc) sunt rugati sa se prezinte la unul dintre magazinele ECCO sau sa sune la departamentul de servicii clienti pentru a beneficia de informatiile necesare.

ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL  isi rezerva dreptul de a anula comenzile a caror preturi afisate pe site sunt eronate ca urmare a unor erori tehnice, sau care din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse.

 

Magazinul online ecco-shoes.ro respecta criteriile de preselectie GPeC si a aderat la standardele Trusted.ro

Ce inseamna produs outlet

Produsele outlet sunt produse din colectii mai vechi, cu stoc limitat, produse care pot prezenta mici imperefectiuni. 

 

GARANTIA - PENTRU ACHIZITII PE SITE-UL WWW.ECCO-SHOES.RO


Pastrati talonul de garantie si factura fiscala ce le veti gasi in coletul primit, pentru eventuale reclamatii de calitate.

Prin talonul de garantie, nu sunt incalcate drepturile consumatorilor conform OUG nr. 140/2021 si OG 21/1992.

Reclamatiile se solutioneaza in 15 zile de la data efectuarii acestora. Măsurile corective nu afecteaza garanția comercială..

Garantia legala de conformitate este de 2 ani, excluzand insa defectele aparute de pe urma uzurii fizice a produsului.

Garantia comerciala este de 30 zile de la data livrarii produsului pentru deficiente neimputabile consumatorului, iar durata medie de utilizare este de 24 luni daca se respecta recomandarile generale privind ingrijirea incaltamintei.

Termenul de garantie este de 30 zile de la data achizitiei pentru: genti, curele, portmonee, sosete, branturi, sireturi si alte accesorii pentru incaltaminte.

Termenul de schimb este de 30 de zile de la data facturarii pentru genti, curele si portmonee.


Modalitatile de asigurare a garantiei sunt urmatoarele:

 • Repararea incaltamintei – se va face intr-un centru specializat fara costuri / Inlocuirea produsului / Returnarea banilor.

Termenul de solutionare a reclamatiilor este de 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a predat produsul pe baza unui proces verbal in magazinul fizic ECCO sau expediat catre Sediul ECCO din Cluj-Napoca, si a indicat lipsa de conformitate reclamata.
Daca nu sunteti de acord cu conditiile din talonul de garantie, puteti returna produsul in maxim 30 zile de la data facturii, impreuna cu factura fiscala, prin curierat la Sediul ECCO din Cluj-Napoca, cu conditia ca acesta sa nu fie purtat/folosit.
Stabilirea neconformitatii articolului si a gradului de gravitate al acestuia se face conform prevederilor nationale SR ISO 3951/1998 si ale altor acte normative referitoare la neconformitati.


Recomandari generale privind ingrijirea incaltamintei:

 • - Dupa fiecare purtare incaltamintea se curata si se pune pe sanuri;
 • - Dupa cateva purtari, pe incaltaminte se va aplica un strat subtire de crema sau ceara de incaltaminte;
 • - Se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte pe sezon;
 • - Se interzice cu desavarsire spalarea incaltamintei in masina de spalat sau spalarea manuala cu substante care nu sunt specifice curatarii incaltamintei;
 • - Incaltamintea umeda se usuca lent, la temperatura camerei, ferita de contactul direct cu sursele de caldura. Nu folositi uscarea la ventilator, calorifer sau alte surse de caldura.
 • - Fetele si talpa pantofilor trebuie ferite de contactul cu solventi, smoala, bitum moale sau alte materiale corozive.

NU se considera defecte de fabricatie si nu fac obiectul acordarii garantiei:

 • - Defectele aparute ca urmare a utilizarii sau intretinerii incorecte a produsului respectiv.
 • - Disconfortul provenit prin purtarea incaltamintei datorat marimii necorespunzatoare/a unui model necorespunzator formei anatomice a piciorului.
 • - Pielea lustruita sau ceruita manual continua sa capete un aspect “uzat” o data cu purtarea indelungata.
 • - Deoarece captuseala produsului nu a fost tratata chimic pentru fixarea pigmentului, exista riscul transferului culorii pe ciorap. Se recomanda folosirea ciorapilor asortati sau de culoare inchisa.
 • - Deteriorarea incaltamintei cauzate de conducerea autoturismului.
 • - Deteriorarile de genul zgarieturilor, al petelor sau rupturilor etc care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul vanzarii.
 • - Incaltamintea de culoare intensa (ex. galben, rosu, albastru, etc.) se poate decolora mai repede in contact cu umezeala si razele solare. Se recomanda hidratarea si protejarea adecvata.

Instructiuni de intretinere si folosire a incaltamintei:


Incaltamintea cu fete din piele naturala cu suprafata lucioasa se ingrijeste prin aplicarea unui strat de crema de pantofi la culoare sau neutra, cu ajutorul unei carpe moi sau perie, dupa ce in prealabil au fost indepartate resturile de praf sau murdarie cu o carpa umeda.

Petele persistente se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent (spuma ECCO).

Protejati pielea impotriva umiditatii aplicand spray-ul pentru impermeabilitate.

Incaltamintea cu fete din piele naturala - antilopa, piele intoarsa sau nubuc - se curata cu ajutorul unei carpe moi, uscate, al unui burete sau al unei perii cu peri moi.

Nu folositi apa, pentru ca fata materialului s-ar putea pata. Petele profunde de murdarie se inlatura cu ajutorul spumei speciale ECCO.

Petele de ulei sau grasime se indeparteaza folosind o solutie contra petelor, speciala pentru pielea intoarsa sau nubuc.

In ambele situatii este contraindicata folosirea unei perii aspre, deoarece aceasta poate produce deteriorari ale fetelor pantofului.

Pielea intoarsa si cea nubuc se protejeaza impotriva umiditatii prin aplicarea spray-ului de impermeabilitate ECCO.

Articolele din inlocuitor sau material textil se vor curata cu ajutorul unei carpe moi sau cu ajutorul spumei de curatare ECCO.

Este interzisa folosirea detergentilor lichizi, deoarece acestia contin solventi care ataca materialul de baza al pantofilor in cauza. Incaltamintea cu fete din textil se recomanda a fi purtata pe timp uscat.

Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate, lacuite, se curata de praf cu o carpa moale.

Ea trebuie ferita de contactul direct cu solventii organici (alcool, acetona).

Nu folositi solutii de curatare sau substante de intretinere deoarece exista riscul deteriorarii fetelor din piele.


ATENTIONARI:

A se evita contactul cu uleiuri, vaseline, vopsele.

Incercati incaltamintea; in cazul in care va strange sau nu se potriveste, sunt sanse mici ca pielea sa cedeze.

Incaltamintea trebuie purtata adecvat conditiilor meteo si materialelor din care este confectionata. Evitati contactul cu apa, gheata, zapada, in cazul incaltamintei cu talpa si toc din piele.

Produsele netratate special sau fara membrana Gore-Tex nu sunt impermeabile.

Daca produsul nu se potriveste, va rambursam banii in maxim 30 zile de la facturare (incaltaminte + facture fiscala)

Producator: ECCO Sko A/S, Danemarca

FABRICAT IN: Fabrici proprii in China, Indonezia, Tailanda, Slovacia, India, Portugalia.

Importator si comerciant: SC ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL, Str. Tudor Vladimirescu FN, Cluj Napoca, Tel/fax: 0264-435714

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Date personale

   Utilizatorii care furnizeaza date cu caracter persoanal catre
ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL
   , prin vizitarea site-ului
www.ecco-shoes.ro
   , beneficiza de toate drepturile si obligatiile prevazute de Legea nr. 677/2001, dupa cum urmeaza:

 • dreptul la informare
 • dreptul de acces la date
 • dreptul de intervenție asupra datelor
 • dreptul de opoziţie
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate
 • dreptul de a se adresa justiţiei

ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL nu incurajeaza spam-ul si se angajaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor sai catre terti si de asemenea nu ofera, nu vinde si nu face schimb de email-uri cu alte persoane fizice, juridice, firme.

Toate datele (nume, prenume, adresa de corespondenta, emal, nr, de telefon) obtinute prin intermediul site-ului ecco-shoes.ro sunt colectate doar cu acordul utilizatorilor sai si vor fi folosite pentru comunicarea cu acestia, transmiterea comenzilor sau pentru informarea cu privire la functionarea site-ului, ofertele si promotiile disponibile.

Prelucrarea datelor se face in sistemul propriu, prin conectarea acestuia la servicii contractate pentru: plata online (Romcard, OTP Bank), livrarea produselor (DPD, Urgent Cragus), E-mail Marketing (Newsman.ro)

Orice utilizator al site-ului poate opta ca adresa lui de email sa fie stearsa din baza de date a site-ului ecco-shoes.ro, prin dezabonarea manuala de la newsletter (vezi link "unsubscribe" in footer newsletter), sau printr-o solicitare scrisa la adresa de email: ro-comenzi@ecco.com

In cazul in care doriti rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete sau inexacte, va rugam sa ne trimiteti o solicitare scrisa la adresa de email: ro-comenzi@ecco.com

Legea aplicabila

Prin vizitarea Site-ului, Utilizatorul este de acord ca orice disputa cu privire la utilizarea sa fie guvernata in conformitate cu legile Romaniei, iar nivelul de jurisdictie este reprezentat de catre instantele de drept comun competente din Romania, de pe raza sediului societății, din Cluj-Napoca. Site-ul poate fi accesat de pe intreg teritoriul Romaniei, cat si din afara Romaniei; accesarea sa din afara Romaniei este responsabilitatea exclusiva a Utilizatorului.

Despre cookie-uri

Site-ul ecco-shoes.ro foloseste cookie-uri, acestea fiind fisiere de mici dimensiuni ce vor fi stocate pe calculatoarele, dispozitivele mobile, tablete etc., utilizatorilor printr-o solicitare emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome). Cookie-urile folosite de ecco-shoes.ro sunt complet pasive (nu contin programe software, virusi, spyware si nu au acces la informatiile de pe hard drive-ul utilizatorilor).

Rolul cookie-urilor este de a recunoaste utilizatorii site-ului pentru a le oferi un continut relevant adaptat preferintelor manifestate de acestia, de exemplu: preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, modul de filtrare a produselor oferite de site, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Durata de viata a unui cookie variaza in functie de scopul pentru care este plasat. Exista cookie-uri folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies), iar altele sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website. Cookie-urile pot fi sterse de utilizatori in orice moment prin intermediul setarilor browserului, insa in momentul in care cookie-urile au fost sterse, functionalitatea site-ului va fi perturbata.

Contact

Pentru orice informatii referitoare la site sau eventualele raportari legate de incalcari ale dreptului de autor, utilizatorii pot contacta serviciul de Relatii Clienti ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL la numerele de telefon 0725-553-535 sau prin e-mail la adresele ro-comenzi@ecco.com ori in scris prin intermediul serviciilor postale sau de curierat la adresa: ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL - Cluj-Napoca, str. Tudor Vladimirescu FN, Romania.

Pentru informatii referitoare la promovarea site-ului www.ecco-shoes.ro sau alte colaborari va rugam sa trimiteti un e-mail pe adresa adfi@ecco.com, sau sa ne contactati la numarul de telefon 0730-654-717.

ECCO FOOTWEAR ROMANIA SRL este inregistrata si avizata de catre ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) cu nr. de inregistrare 19023.