Prezent consecutiv inca din 2002, Festivalul International de Film Transilvania, a avut loc in perioada 31 mai – 9 iunie 2019, la Cluj-Napoca.

Emotiile si talentul actorilor s-au simtit pe parcursul momentelor TIFF, toate acestea fiind mai accentuate la premiere, la Gala de Inchidere TIFF, odata cu primii pasi pe covorul rosu.

Cele mai importante si asteptate nume care s-au regasit in cadrul evenimentului din ziua galei, au fost: Andreea Esca, Amalia Enache, Monica Barladeanu, Dana Rogoz, Ioana Grama, Daniela Nane, Rodica Lazar, Corneliu Porumboiu, si bineinteles Tudor Giurgiu.

Invitatul special al evenimentului a fost Nicolas Cage, care a primit Trofeul Transilvania pentru contributia adusa cinematografiei mondiale.

In cadrul Festivalului International de Film Transilvania, a fost proiectat un numar impresionant de filme din lumea intreaga, mai exact 220.

ECCO sustine TIFF si anul acesta

Ca de obicei, traditiile frumoase se pastreaza. Si anul acesta, 10 dintre cei mai talentati actori romani, au fost prezentati cu bucurie in cadrul TIFF, unde spectatorii i-au putut aprecia printr-un val de aplauze. Pentru ca fiecare talent trebuie incurajat si apreciat, actorii au beneficiat de workshop-uri, intalniri, diferite activari din partea sponsorilor, precum incaltaminte confortabila din partea brand-ului ECCO.

Selectarea „actorilor de 10” a fost facuta dintr-un total de 40 de persoane, acestia fiind jurizati de catre profesionistii romani din teatru si din film.

Lung metrajul columbian „Monos”,  in regia lui Alejandro Landes, a fost cel care a castigat trofeul Transilvania.

Intre timp, fiindca sarbatoarea filmului s-a terminat, pe platformele din mediul online, a fost deja anuntata data festivalului pentru anul urmator: 29 mai-07 iunie 2020.