Secretul picioarelor frumoase!

Secretul picioarelor frumoase!

Picioarele perfecte se obtin prin munca si perseverenta .

Mai mult decat oricare alta parte a corpului, picioarele au nevoie de miscare. Lipsa de miscare duce la reducerea tonusului muscular, care determina o proasta circulatie sangvina si limfatica. De aici, posibilitatea aparitiei picioarelor umflate, a varicelor si durerilor de picioare. Pentru a tonifia si intretine musculatura picioarelor sunt obligatoriu necesare 30 de minute de mers pe jos pe zi, 5-10 etaje urcate pe jos si de 2-3 ori pe saptamana o activitate fizica sustinuta. Insa rolul cel mai important in secretul picioarelor frumoase il are INCALTAMINTEA .
Purtarea incaltamintei care nu ti se potriveste poate contribui la o lista lunga de probleme ale picioarelor. Dar din pacate majoritatea persoanelor nu acorda atentie decat aspectului estetic atunci cind merg la cumparaturi, uitind de CONFORT.

De ce trebuie sa tii cont cand cumperi incaltaminte:
– partea din fata trebuie sa fie flexibila, astfel incat sa se miste odata cu articulatiile degetelor;
– nu toata incaltamintea se lasa de la purtat, asa ca este esential sa nu fie foarte stramti;
– incaltamintea purtata zi de zi, in care mergi destul de mult, nu trebuie sa aiba un toc mai mare de 3 centimetri. Tocurile inalte iti schimba postura corpului si te pot durea gatul si spatele;
– talpa trebuie sa fie suficient de groasa incat sa absoarba socul atunci cand pasesti, pentru a nu simti duritatea asfaltului.
REGULA DE AUR este : mersul pe jos in incaltaminte confortabila face picioarele frumoase!