Fiecare parinte cunoaste importanta incaltamintei adecvate pentru copii. Inca de la primii pasi,  apar si primele intrebari despre pantofiori. Cum trebuie sa fie talpa? Glezna este sustinuta? Daca sunt prea mici? Sunt suficient de confortabili?

Incaltaminte-ECCO-pentru-copii-de-toate-varstele2

Pentru a raspunde la dilemele alegerii perechii perfecte de incaltaminte pentru copii, ne-am gandit la cateva idei care va pot fi de folos. Ce sa verificam atunci cand cumparam?

1. Potrivirea. Cel mai bine este sa te asiguri ca stii marimea corecta, care va permite atat confortul actual, dar si cresterea piciorului. O aflam simplu cu o foaie, un liniar si un creion. Piciorul copilului se pune pe foaie si se marcheaza varful degetului mare si cacaiul, apoi se masoara distanta dintre acestea. La lungimea astfel aflata adauga 1,5 cm si verifica marimea corespunzatoare din tabelul ECCO. Gata!

Marimi-incaltaminte-ECCO

In functie de varsta si de rapiditatea cu care creste copilul, este bine sa verificati periodic daca este necesara inlocuirea incaltamintei cu o marime mai mare.

2. Flexibilitatea. Verifica daca atat talpa, cat si materialul din care este confectionata incaltamintea sunt flexibile. Daca se indoaie usor si revin rapid la forma initiala ai gasit formula castigatoare pentru picioruse fericite.

3. Comoditatea. Forma pantofului trebuie sa respecte linia picioarelor, iar mediul interior trebuie sa fie perfect uscat. Climatul racoros din interior este asigurat de captuseala speciala si de materialul exterior. GORE-TEX® si Hydromax® sunt doar doua dintre tehnologiile speciale folosite la incaltamintea ECCO.

4. Inchiderea. Ce alegem, sireturi sau fixare cu scai? Depinde de varsta copilului si, bineinteles, de optiunile fiecaruia. Pentru bebelusi sunt de preferat modelele cu scai sau ghetele cu siret si fermoar pentru inchidere facila, pentru juniori si adolescenti toate optiunile sunt viabile.

5. Designul. Atentie la modelele cu un design prea complicat, acestea nu sunt intotdeauna realizate corect si pot ridica probleme in dezvoltare. Modelele standard sau anatomice sunt mereu o alegere buna pentru copii.

La ECCO gasiti o selectie de incaltaminte ideala pentru bebelusi, juniori si adolescenti, creata special pentru confortul celor mici, din materiale de calitate superioara. Inca puteti profita de reducerea de pana la 50% pentru a cumpara incaltaminte de sezon!