In perioada 17-23 iulie 2015, in Cluj Napoca are loc cel mai important eveniment destinat liceenilor cu performante deosebite din Romania, „Creatori de Viitor – Champions United”.

ECCO-sustine-elevii-de-liceu-cu-performante-deosebite

Proiectul sustinut de ECCO reuneste 110 elevi de liceu cu performante deosebite in educatie, cultura, sport si leadership scolar, profesori de top din Romania, parinti cu implicare deosebita in procesul educational si mentori (personalitati din business, mediul academic, sport etc).

Programul Creatori de Viitor – Champions United, lansat in 2014, este organizat anul acesta in Capitala Europeana a Tineretului si isi doreste sa ofere elevilor si profesorilor cu rezultate deosebite din invatamantul romanesc o experienta unica intr-unul din cele mai frumoase orase ale Romaniei, precum si recunoasterea speciala a performantelor lor si incurajarea de a fi creatorii unui viitor frumos pentru generatiile urmatoare.

„Creatorii de viitor” sunt tineri exceptionali, in cele mai multe cazuri liceeni, dar si elevi sau studenti deosebiti, selectati in fiecare comunitate pe baza unor parametrii de performanta in domeniile educational, cultural, sportiv si leadership scolar.

Obiectivele Champions United 2015 sunt:

  1. Recunoasterea publica a campionilor liceeni din fiecare oras participant, prin prezentarea lor in fata comunitatii din care vin.
  2. Recomensarea acestor liceeni performeri prin oferirea participarii gratuite la acest proiect de o saptamana, alaturi de alti tineri valorosi din Romania.
  3. Oferirea unui cadru in care participantii pot experimenta domenii practice diverse de la mentorii invitati la Champions United.
  4. Dezvoltarea unor abilitati practice de munca in echipa, stabilire de prioritati, leadership etc. in cadrul competitiei Viziunea pentru educatie 2025.
  5. Recunoasterea publica si recompensarea celor mai buni elevi, a celor mai interesante idei si a celor mai buni profesori in cadrul Galei performantei in educatie.